Aanpassing woning Rotterdam

Aanpassing van een bovenwoning in Rotterdam.

Een eerdere opdrachtgever wil een bovenwoning aanpassen naar twee studio’s voor de verhuur. Fase5 Bouwbegeleiding heeft opdracht gekregen om indelingsvoorstellen te maken.

De bestaande woning bevindt zich in de wijk Carnisse en is een diepe bovenwoning met zolder. De mogelijkheid om er twee studio’s van te maken is goed mogelijk.
Als de zolderverdieping wordt voorzien van twee grote dakkapellen op de inwendige scheidingswanden en een opgetrokken topgevel, ontstaat er voldoende ruimte voor een woonverdieping.
Om te kunnen verhuizen is ook een verhuisraam in de topgevel geplaatst.
De indeling van de 1e verdieping levert met enkele verplaatsingen en uitbreiding van functies een mooie driekamer studio op.

De definitieve opzet is als vooroverleg ingediend bij de gemeente. Uit het vooroverleg volgt een afwijzing m.b.t het toevoegen van de topgevel en het toevoegen van een extra woning.
Het toevoegen van een topgevel is in het advies van de welstandcommissie niet mogelijk in het huidige ensemble, de rij woningen, waar de woning deel van uitmaakt, heeft verder geen topgevels.
Diverse ensembles in de wijk hebben wel topgevels, maar deze topgevels vormen een eenheid. De opdrachtgever wil de discussie verder niet aangaan.

De aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van de vergrootte dakkapel in de voorgevel en de beide grote dakkapellen op de scheidingsmuur zijn ingediend en gegund.

Om toch het opdelen van de woning te kunnen aanvragen, wordt binnenkort de vergunning woningvorming ingediend.
Helaas wil de gemeente niet meewerken en blijft bij de eis van de 85m2. voor een woning.

Fase5 Bouwbegeleiding

Fase5 Bouwbegeleiding