Afbreken of verbouwen woning in Sassenheim

Afbreken of verbouwen? De opdrachtgever wilde de zwaar verwaarloosde woning aan de Rusthofflaan 20 in Sassenheim niet afbreken en zag de mogelijkheden om de woning met bijgebouwen te verbouwen.

De opdrachtgever heeft de mogelijkheden besproken met aannemer Norman Sargentini en Fase5 bouwbegeleiding. De eerste opzetjes van alle partijen zijn doorgenomen en daarbij waren de meningen verdeeld. Fase5 wilde de woning meer breedte geven door de verdieping loodrecht op de bestaande kap te zetten. Eén van de verlangens van de opdrachtgever was een dakterras op het zuiden.

Architect Ruud van Bochoven heeft op basis van de besproken opzet van Fase5 het voorlopige ontwerp uitgewerkt tot een paar mooie ingekleurde schetsen. De begane grond valt grotendeels binnen de vergunningsvrije aanbouwen zoals het bestemmingsplan van de gemeente Teylingen voorschrijft. De uitbreiding van de verdieping is vergunningplichtig. Na een lang traject van overleg met de gemeente Teylingen en het te besteden budget is er een definitief plan als aanvraag omgevingsvergunning bij de gemeente Teylingen ingediend en verleend. De bestaande kozijnen zijn vervangen voor nieuwe kozijnen. De slechte delen van de kap zijn vervangen en netjes afgewerkt. Besloten is om de dakkapellen op de zuidgevel nog niet te plaatsen. De aannemer Norman Sargentini Bouw & Interieurbouw leverde, ook bouwkundig, een knap staaltje werk.

Begin 2017 staat de woning te koop voor een kleine zeven ton. Van zwaar verwaarloosde afbraakwoning naar miljoenenhuis. Eind juni is de woning al verkocht op funda is te zien wat een plaatje het is geworden http://www.funda.nl/koop/verkocht/sassenheim/huis-49108650-rusthofflaan-20/

 

Fase5 Bouwbegeleiding

Fase5 Bouwbegeleiding