Direct verliefd op 2^1 kapwoning in Bennebroek

Direct verliefd waren de kopers van de twee onder één kap woning aan de Duinlaan 16 in het mooie Bennebroek.

De woning stampt uit 1926 en is een plaatje om te zien, maar er moet wel het nodige aan gebeuren. De oorspronkelijke woning is in 1966 voorzien van een nieuwe serre. De uitvoering van de serre doet geen recht aan de oorspronkelijke woning.

De mensen zelf hadden het idee om aan de noordzijde van de woning een tuinkamer bij de woning te maken met een uitbouw aan de achtergevel. Bij het eerste vrijblijvende gesprek wat ik met de kopers had, heb ik uitgelegd dat de met de aannemer Norman Sargentini besproken en ook afgeprijsde uitbreiding van de woning niet de optimale verbouwing was. Mijn eerste schetsvoorstellen waren wel even een omschakeling in de beleving, maar de voordelen voor de tuin en de woning waren legio.

De vergunningsvrije uitbreiding van de woning voldeed aan het bestemmingsplan van de gemeente Bloemendaal. Architect Ruud van Bochoven heeft een mooi schetsontwerp gemaakt op basis van de opzet van Fase5. De opdrachtgevers waren enthousiast en na direkt verliefd nu tot over de oren verliefd. Voor de verdieping wilde de opdrachtgever nog een aanpassing doorvoeren en ook deze wens is uitgewerkt in een schetsvoorstel. De aannemer, Norman Sargentini Bouw & Interieurbouw, heeft de verbouwing gerealiseerd binnen het budget en met de metselwerkaccenten van de bestaande woning als de roeden in het bovenlicht.

In oktober 2015 eindelijk foto’s van de woning kunnen maken en wat blijkt, de bewoners gaan verhuizen en de woning staat te koop. Ongetwijfeld voor een heel mooie prijs, want de begane grond is zeker een plaatje met de grote, lichte leefeetruimte met de moderne keuken. Even terugtrekken kan in het knusse hoekje of in de opgeknapte oorspronkelijke voorkamer met erker en de kamer-en-suite deuren gesloten. Veel woongenot gewenst aan de nieuwe bewoners en mochten er verbouwplannen zijn voor de verdieping dan is Fase5 altijd bereid om in een vrijblijvend gesprek de plannen te bespreken.

Fase5 Bouwbegeleiding

Fase5 Bouwbegeleiding