Verbouwing villa Noordwijk

De verbouwing van de door Fase5 Bouwbegeleiding ontworpen en uitgewerkte villa vordert gestaag. Binnen wordt de laatste hand gelegd aan de installaties en voor een groot gedeelte is het stucwerk gereed. Er is voor gekozen om het plafond op de begane grond te verlagen om alle installaties te kunnen maken. Hierdoor wordt de vrije ruimte wel iets lager op de begane grond. Een alternatief was geweest om de installaties over de verdiepingsvloer te laten lopen, maar door deze oplossing was de verdiepingshoogte te laag geworden. Een nadeel van de huizen welke gebouwd zijn rond 1985 toen de verdiepingshoogte nog 2400mm was.

Tegenwoordig is een verdiepingshoogte van minimaal 2600mm de regel. In oudere en statige huizen was de verdiepingsvloer vaak gelegen op 3000mm, zodat er ook altijd hoge plafonds aanwezig waren. Het voordeel van oudere huizen is ook, dat er vaak nog houten vloeren aanwezig zijn waar installaties in aangepast kunnen worden. Maar daar staan legio nadelen tegenover, zoals de gehorigheid en de brandveiligheid van een houten vloer. Maar heeft u nog houten vloeren in uw huis, met de nodige maatregelen is ook dat te ondervangen. Laat Fase5 u daarin adviseren.

Verder wordt het een mooi licht huis, door het vergroten van het glasoppervlakte op de verdieping, waar dit glasoppervlakte in het oorspronkelijke ontwerp wel erg karig was. Het rieten dak is ook vervangen en voorzien van de nodige napoleonshoeden, sierlijke halfronde raamkozijnen, voor de diverse ruimte waar licht een pré is maar waar geen inkijk bvan buiten af gewenst is.

Fase5 Bouwbegeleiding

Fase5 Bouwbegeleiding